Actoe mediation

Workshop

Inzicht in Conflicten – (voor bedrijven)

Wat?

Conflicten komen overal voor maar zijn niet altijd zichtbaar. Als kind hebben we geleerd eerst tot tien te tellen, als volwassene hebben we dit tot een kunst verheven waardoor dit een vorm  van passief agressief gedrag kan worden. Soms is een conflict onvermijdelijk, maar men heeft zelf de keus of dit conflict escaleert of niet. Door tijdig met elkaar in gesprek te gaan, zich uit te spreken over de kwestie of hulp in te schakelen als dat nodig is, kan veel leed worden voorkomen. Conflicten op de werkvloer of tussen partijen in een zakelijke relatie zijn altijd contraproductief en kosten dan ook veel geld op de korte termijn en op langere termijn de ‘relatie’ op zich.
Mediation begint steeds meer aan terrein te winnen. Maar ondanks dat mediation wordt ingezet, blijkt dat er toch nog veel onduidelijkheid over bestaat. In deze workshop geven wij inzicht in wat mediation nu eigenlijk inhoudt en wat het kan betekenen bij een conflict. Waarom wachten tot een conflict escaleert? De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Wat is een conflict
  • Conflictfasering en -beheersing
  • Voor welke conflicten is mediation geschikt
  • Wat zijn de voordelen van mediation voor het bedrijf en de deelnemers
  • Wat is de rol van de mediator. Vertrouwelijkheid, neutraliteit en onpartijdigheid; is dat nou wel zo?
  • Wat als de mediation niet lukt

Daarnaast is er veel gelegenheid om eigen ervaringen te delen. De ervaringen van de deelnemers zijn wellicht nog belangrijker dan de onderwerpen die wij zelf aandragen.

Waar?

De workshop wordt gegeven in het eigen bedrijf. Het enige wat wij nodig hebben is een flip-over en geïnteresseerde deelnemers.

Voor wie?

Onze workshop is interessant voor HRM professionals, leidinggevenden en werknemers.

Kosten?

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Behalve dan een kopje koffie voor ons.

Interesse?

Neem contact op of bel direct 06-12892844 voor een afspraak.